Privacybeleid

Privacyverklaring CherAll

CherAll Web & App Design – Online Marketing, hierna te noemen CherAll, gevestigd aan Grootmaat 52 6903 XC Zevenaar, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Geraldine Priester is de Functionaris Gegevensbescherming van CherAll. Zij is te bereiken via info@cherall.nl

Contact Gegevens

CherAll Web & App Design – Online Marketing

Grootmaat 52

6903 XC  Zevenaar

Nederland

 

Website:                    https://www.cherall.nl

E-mail:                        info@cherall.nl

Tel:                             +31 (0)853031269

 

KvK-nummer:            57139253

CherAll verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt.

Welke persoonsgegevens ik verzamel

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website of de community aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Betalingsgegevens zoals: bankrekeningnummer incl. btw-nummer voor ondernemers binnen Europa, buiten Nederland.

 

Welke bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens ik verzamel

 

Mijn websites en/of diensten hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat CherAll zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via info@cherall.nl, dan verwijder ik deze informatie.

 

Waarom ik persoonsgegevens verzamel

CherAll verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • Het leveren van een bestelling (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • Het leveren van je dienstverlening (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • Het afsluiten van een abonnement (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • Om contact op te nemen n.a.v. een verzoek daartoe via de website of op een andere manier (Toestemming)
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten (Toestemming)
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • Het verlenen van toegang tot de community CherAll 4 Succes (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren (Noodzaak voor uitvoering overeenkomst)
  • CherAll analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • CherAll verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte of facturering. (Wettelijke plicht)
  • Het registreren voor een nieuwsbrief (Toestemming)
  • Het versturen van promotiematerialen (Toestemming)
  • Het identificeren van betrokkenen wanneer zij hun rechten onder de privacywetgeving uitoefenen; (Wettelijke plicht)
  • Het vorderen van nakoming van een overeenkomst; (Gerechtvaardigde belangen verwerkingsverantwoordelijke)
  • Het uit handen geven van een vordering op nakoming van een overeenkomst; (Gerechtvaardigde belangen verwerkingsverantwoordelijke)
  • Het voeren van rechtszaken; (Gerechtvaardigde belangen verwerkingsverantwoordelijke)
  • Geautomatiseerde beslissingen; (Toestemming)
  • (Toestemming)

Geautomatiseerde besluitvorming

CherAll neemt wel op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van CherAll tussen zit.

Wat er gebeurt als persoonsgegevens niet worden gedeeld

Bij het niet delen van persoonsgegevens kan het zijn dat ik een dienst niet kan leveren. Voor onlinediensten/producten zijn minimaal naam en e-mailadres nodig voor inloggegevens. Voor betaling zijn betaalgegevens en NAW-gegevens nodig om tot een overeenkomst te kunnen komen.

Gegevens die online worden gepubliceerd

De volgende gegevens kunnen online worden gepubliceerd:

  • Naam
  • Profielfoto

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Het is altijd mogelijk om een verzoek in te dienen om deze gegevens te anonimiseren.

Bij reviews/testimonia/reacties wordt altijd de keuze geboden om dit met/zonder naam en met/zonder foto te publiceren.

Het is mogelijk dat deze gegevens meegenomen worden in zoekresultaten.Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamel ik de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

 

Cookies en vergelijkbare technieken

CherAll gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. CherAll gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaats ik cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting:  https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/cookies-verwijderen

Ook kan CherAll gebruik maken van facebook pixels en chatbots om de dienstverlening te verbeteren en gerichte content en aanbiedingen te doen.

 

Nieuwsbrief

CherAll verstuurt regelmatig een nieuwsbrief via Autorespond. Je kan altijd je gegevens wijzigen of je voor de nieuwsbrief afmelden via de link onderaan deze nieuwsbrief.

 

Delen met derden

CherAll verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in mijn opdracht, sluit ik een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. (Bijv.: hosting, administratiekantoor). Deze derde partijen mogen de gegevens niet voor hun eigen doeleinden verwerken. CherAll blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Toelichting Shop

De betalingen en facturering van diensten van CherAll gebeurt via Autorespond. De automatische incasso door Mollie. Zoals hierboven genoemd mogen deze derde partijen de gegevens niet voor hun eigen doeleinden verwerken. CherAll blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Gegevens buiten Europa

De meeste gegevens die ik opsla worden opgeslagen in de Cloud.

Alle partijen waarbij ik dat opsla bevinden zich binnen Europa of hebben een EU-US Privacy shield of een adequaatsheidsbesluit.

Bewaartermijnen

CherAll bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • NAW en bestelhistorie in administratie > 7 jaar > In boekhouding voor wettelijke bewaartermijn
  • NAW en Bestelhistorie in webshop > zolang abonnement of incasso loopt. Na opzegging: 2 jaar > Huidig en vorig boekjaar voor controle boekhouding
  • Naam en e-mailadres in Mailbox/Agenda > 2 jaar > Huidig en vorig boekjaar voor feedback en overleg
  • Naam, e-mailadres in mailinglijst Autorespond > Tot uitschrijving mailinglijst
  • Naam, e-mailadres, profiel in websites > 1 jaar na laatste inlog > toegang tot aankopen en bestelgegevens.
  • Naam, e-mailadres, profiel in community > zolang abonnement loopt > 1 jaar na uitschrijving > toegang tot aankopen en bestelgegevens.
  • Naam, e-mailadres en projectgegevens > 1 naar na einde project > referentie, feedback en opnieuw opstarten.
  • IP-adres in logs > 1 week > Voor probleemoplossing en beveiliging

Beveiliging

CherAll neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@cherall.nl.

 

CherAll heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall op gebruikte apparaten.
  • Versleuteling van de gebruikte apparaten.
  • TLS (voorheen SSL) Ik verstuur jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het groene hangslotje in de adresbalk.
  • DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die ik, waar mogelijk, gebruik om te voorkomen dat jij uit mijn naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkom ik dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.
  • Alle websites van CherAll zijn voorzien van beveiligingssoftware en er wordt regelmatig een back-up van gemaakt. (iso gecertificeerde hosting)
  • Waar mogelijk wordt 2-factor Authentication gebruikt voor inlog op systemen.
  • Alle wachtwoorden voor apparaten, systemen en websites zijn sterke wachtwoorden die versleuteld worden bewaard in een zogenoemde wachtwoordkluis (https://www.vaulteq.com/nl/).

Rechten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door CherAll en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@cherall.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

 

Klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

CherAll wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Graag los ik het, indien mogelijk, eerst direct met jou op.

 

Vragen

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog specifieke vragen of opmerkingen over mijn privacyverklaring? Neem dan gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor het contactformulier op de website gebruiken of een mail sturen naar iinfo@cherall.nl.

 

Wijzigingen

CherAll behoudt zich het recht voor om, waar nodig, wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van de laatste versie van deze privacyverklaring. Inhoudelijke wijzigingen worden altijd gecommuniceerd via de ‘Nieuwsbrief’.

Deze Privacyverklaring is opgesteld op 25 mei 2018